Wandelpark 'De Schuilplaats' verhoogt woongenot
18 Jan 2013, 00:00
foto
Het wandelpark van 'De Schuilplaats' oogst veel bewondering bij de officiële opening. (Beeld: René Gompers)


De gasten worden getrakteerd op koelte en frisse lucht. De vogels melden elkaar dat er bezoek is. Een aapje komt poolshoogte nemen. Hij vlucht voor de mensen die hem van dichtbij willen bewonderen. De kankantri's hebben ook veel bekijks. Menig bezoeker zondert zich af, haalt diep adem en geniet van de rust die het wandelpark van 'De Schuilplaats' biedt. Donderdag hebben met veel enthousiasme, de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Ginmardo Kromosoeto en assembleelid Carl Breeveld (DOE) het wandelpark van dit woonproject officieel geopend te Garnizoenspad.

Het wandelpark is 3 ha groot. 2 ha is bewerkt: er zijn picknick plaatsen en wandelpaden van schelp aangelegd, stenen banken en tafels geplaatst, aanmeerplaatsen gebouwd en bevaarbare kreken gegraven. De rest is onaangeroerd gelaten voor de dieren. Jagen is verboden. Vissen mag wel in de kreken die ook door het woongebied lopen. Er zijn tonnen geplaatst om de omgeving schoon te houden.
"Het park is bestemd voor de mensen die in de Schuilplaats wonen. Niet voor buitenstaanders tenzij ze op bezoek bij een bewoner zijn", licht Peter Noordhuis, directeur van bouwstichting 'De Schuilplaats' toe.

Verdient navolging
"We zetten een woonwijk neer, voorzien van heel veel sociale voorzieningen zoals speelplaatsen en vijvers. Het wandelpark is onderdeel hiervan", legt Noordhuis uit.
"We vinden het belangrijk om naast het neerzetten van huizen om het groen mee te nemen omdat dat heel vaak vergeten wordt."
Minister Kromosoeto is onder de indruk van het park. "Dit moet eigenlijk navolging krijgen", vindt hij. "Het intact houden van het bos verhoogt het woongenot van de bewoners hier".

Breeveld kan niet begrijpen dat projectontwikkelaars sociale voorzieningen als een wandelpark uit het woongebied laten ondanks de rijkdom aan natuur. "Dit project laat zien dat als je goed plant en de ruimtelijke ordening serieus neemt het leven en wonen kwalitatief zoveel maal beter wordt."
De Schuilplaats wordt een woonwijk met 560 huizen. De woningen zijn gebouwd in de stijl van de oude huizen in de binnenstad. Ze zijn opgetrokken in steen. Er zijn nu al 47 woningen afgebouwd waarvan ruim twee derde deel is bewoond.

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May