Politiepost Klaaskreek in gebruik genomen
17 Jan 2013, 16:00
foto
De politiepost van Klaaskreek is vandaag in gebruik genomen. (Foto: Raoul Lith)


Met veel enthousiasme van de dignitarissen, bevolking, politie en minister van Justitie en Politie is de politiepost Klaaskreek in het district Brokopondo vandaag in gebruik genomen. De plaatselijke bevolking werd opgeroepen om volledig samen te werken met de politie ter bestrijding van de criminaliteit. De Canadese goudmaatschappij Iamgold heeft de bouw bekostigd en het Chinese bouwbedrijf Dalian heeft ook een bijdrage geleverd om het politiebureau te kunnen realiseren.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie stelde in het vooruitzicht dat plaatselijke jongeren opgeleid zullen worden tot hulpagent. Zij kunnen solliciteren, waarna een selectiecommissie zal beoordelen of ze geschikt zijn. Tjin Liep Shie en minister Edward Belfort benadrukten dat jongeren die hulpagent willen worden, voorbeeldig moeten zijn. Het beleid is er op gericht om ook de plaatselijke bevolking te betrekken bij het indammen van de criminaliteit. De korpschef deelde mee dat binnenkort ook een politiepost komt op Brownsweg.

Medewerking belangrijk
Tjin Liep Shie en Belfort benadrukten dat wet en recht in het hele land gelden. De minister bracht in herinnering dat in het dorp Guyaba in Sipaliwini mensen stenen gooiden naar de politie om te verhinderen dat een crimineel gearresteerd werd. Hij riep de plaatselijke bevolking op om dit soort gedrag af te keuren en mensen die de wet overtreden hebben niet in bescherming te nemen.

Belfort zei dat bekend is dat mensen marihuanavelden hebben in het gebied. Hij wees op de gevaren van drugsgebruik en vroeg de bevolking om zaken door te geven aan de politie, waardoor er opgetreden kan worden. Het traditioneel gezag van het dorp beloofde alle medewerking aan de politie. Kapitein Hoop zei dat hij bijzonder blij is met de ingebruikname van de politiepost. "Wij hebben gevraagd om vestiging van de politie in het dorp", merkte de kapitein op. De minister beloofde dat in de toekomst een modern gebouw met politiewoningen opgezet zal worden in Klaaskreek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May