Santokhi: Wij hebben geen plagiaat gepleegd
17 Jan 2013, 04:00
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi


Voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, zegt dat er geen plagiaat is gepleegd. De aantijgingen van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) aan het adres van de VHP zijn onterecht. “Wij hebben geen enkele behoefte om zoiets te doen en laat EBS het masterplan maar aan de gemeenschap tonen. Wij hebben het nog nooit gezien”, stelt Santokhi. De EBS vindt dat toppers van de partij met de plannen van het energiebedrijf ervandoor zijn gegaan.

De VHP-voorzitter merkt op dat de partij over een energiecommissie beschikt. In deze commissie hebben deskundigen nationale en internationale studies verricht om te komen tot het duurzame energieplan van de VHP. “Wij van de VHP zijn voorstander van blijven investeren in de energie en hydroprojecten. We willen zelfs overgaan tot groene energie”, deelt Santokhi mee.

Betwijfelt plan EBS
Santokhi betwijfelt of de EBS inderdaad een masterplan heeft. Hij vindt dat indien het bedrijf een plan heeft, dan is het juist toe te juichen. “Als je een visie hebt dan is dat geen monopolie van jou. Energiebeleid is een internationaal vraagstuk. Presenteer dan maar het plan aan de gemeenschap en geef ook aan hoe dit uitgevoerd zal worden. De VHP heeft dat op een verantwoorde en transparante manier gedaan”, legt Santokhi uit.

De VHP-voorzitter stelt dat er geen interpellatievoorstel is ingediend. Dit is wel in de pijplijn en de samenwerking met de NPS is nog steeds goed. Er zijn vragen aan president Desi Bouterse gesteld. Indien de president de vragen niet zal beantwoorden dan zal er overgegaan worden tot het interpellatievoorstel. Santokhi benadrukt dat er vraagstukken zijn over het energiegebeuren die integraal beantwoord moeten worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May