Gebedsweek gericht op 'wandeling met God'
16 Jan 2013, 18:00
foto


Gelovigen krijgen de kans om “de eigen levensweg in te vullen als een pelgrimstocht.” Het Comité Christelijke Kerken (CCK) houdt van 18 tot en met 25 januari de Week van Gebed om de Eenheid van christenen te gedenken.

Het thema van de week is ‘Wandelen met God.’ CCK-secretaris Eddy Quartier zegt dat een wandeling iets onbevangens heeft. “Je kiest je weg op een ongedwongen manier, je stelt je open voor wat je omgeving je aanreikt.” Hij wijst erop dat er echter momenten zijn dat de wandeling overgaat in een tocht, in een gerichte route die je kiest. “Vooral op die momenten dat er ervaringen zijn, raken die gerechtigheid en vrede aan. Het zijn momenten waarop spiritualiteit en betrokkenheid mogen samenvloeien.”

Christenen in India hebben het materiaal rond het thema gemaakt. Ruim 300 miljoen mensen leven aan de zelfkant van de maatschappij. Deze mensen worden Dalits, ongenaakbaren, mensen zonder rechten genoemd, zegt Quartier. “Velen van hen beleven het christelijk geloof als bevrijdend. In deze week luisteren wij met de oren van de Dalits naar Gods woord.”

Het CCK gaat in deze week op weg met de Dalits en met allen die uitkijken naar gerechtigheid. “Dat is een integraal onderdeel van het gebed voor christelijk eenheid.” De week van gebed voor de eenheid gaat van start in de Wanica-Kerk en wordt in de Grote Stadskerk afgesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May