Recycling en kunst op verkoopdag bij Sukru Oso
16 Jan 2013, 04:00
foto
Frank Wijdenbosch


Bezoekers aan de verkoopdag zondag bij Art Gallery Sukru Oso, moeten een tas meenemen om de door hen gekochte spullen mee te nemen. Plastic zakken, tassen en ander pakmateriaal zullen er namelijk niet te verkrijgen zijn. De organisatie van de fundraising wil met het project een tweeledig doel bereiken: de Stichting Pleeggezinnencentrale en de Stichting Lotjeshuis steunen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het bevorderen van milieubewustzijn.

Het initiatief voor dit project komt van de in Nederland woonachtige theatermaker Frank Wijdenbosch die een Surinaams kind wilde sponsoren, maar het advies kreeg in plaats van één kind, de betrokken organisaties te ondersteunen, waardoor meerdere kinderen van zijn steun kunnen profiteren. Door veel schenkingen van bevriende relaties en instanties in Nederland, kon hij zijn plan uitvoeren.

Koek op een banablad
Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld via aankoop van boeken, kleding, schoenen, tassen, glaswerk en kunst, hun bijdrage te leveren aan ondersteuning van bovengenoemde instanties. Hapjes en drankjes zullen tegen schappelijke prijs te verkrijgen zijn. Door gebruik van herbruikbare bekers en verkoop van koek, in plaats van in servet of plastic bordje, geserveerd op ‘banablad’, draagt de organisatie bij aan het bevorderen van het milieubewustzijn van bezoekers.

De grondgedachte van deze fundraising is het inmiddels over de hele wereld en ook in Suriname ingeburgerde begrip 'recycling', hergebruik, wrokobaka (bron: Eddy van der Hilst). Steeds vaker maakt men de keuze zorgvuldiger met het milieu om te gaan en af te stappen van de wegwerp-cultuur. In de wereld van de kunsten is de techniek van hergebruik zeer populair en zijn de resultaten soms verbluffend.

Verschillende podiumartiesten en talrijke vrijwilligers zullen belangeloos hun medewerking leveren om het evenement interessant en sfeervol te maken, zegt de organisatie in een persbericht.


Frank Wijdenbosch organiseert: ‘Recycling with a Twist’; ‘Hergebruik met een vleugje kunst’; ‘Wroko baka nanga awinsi san sma no wani moro’. Datum: zondag 20 januari 2013. Tijd: 11.00u tot 17.00u. Plaats: Art Gallery Sukru Oso aan de Cornelis Jongbawstraat 16a.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May