Somohardjo laat zich niet afleiden door IDOS-peiling
15 Jan 2013, 02:00
foto
Paul Somohardjo, voorzitter Pertjajah Luhur.


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, zegt dat zijn partij juist enorm groeit. Hij neemt de opiniepeiling van IDOS voor kennisgeving aan en zal de cijfers analyseren. "Maar wij zijn geen verkiezingspartij. Wij zijn elke dag in het veld. Wij gaan naar 100% groei en het aantal leden neemt enorm toe", merkt Somohardjo tegen Starnieuws op.

Somohardjo haalt aan dat Pertjajah Luhur steeds meer leden registreert uit diverse bevolkingsgroepen. "Wij hebben in Paramaribo een jongerenraad geïnstalleerd van 31 personen. De helft van de leden komt uit de Marrongemeenschap. In Saramacca waren wij dit weekend, waarbij diverse Inheemsen zich aangesloten hebben bij de partij", zegt de politicus.

Hard werken
Pertjajah Luhur heeft volgens Somohardjo door goedkoop goederen te verkopen, veel leden erbij gehad. "En met de prefab-woningen zullen wij ook veel mensen kunnen helpen die een dak boven het hoofd nodig hebben", zegt Somohardjo. Hij maakt zich niet zo druk om dat volgens de IDOS-peiling de partij in Paramaribo van 5 naar 3.5% zou zijn gedropt. De politicus merkt op dat de partijen die eruit zijn gestapt nauwelijks aanhang hebben. De schade is volgens hem nauwelijks te merken.

Somohardjo benadrukt dat Pertjajah Luhur elke verkiezing met 100% is gegroeid en dat zal deze keer ook gebeuren, voorspelt hij. De politicus vindt dat directeur John Krishnadath van IDOS meer openheid moet geven over wie zijn opdrachtgever is voor het houden van peilingen. "Hij had ook voorspelt dat wij maar drie zetels zouden krijgen in 2010, maar de partij heeft zes zetels weten te veroveren", stelt Somohardjo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May