CARLA blij met samenwerking overheid en religieuze organisaties
14 Jan 2013, 23:00
foto
Guno Emmanuelson en Clive Gottin van de CARLA, overhandigen minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken bij een kennismakingsbezoek enkele boekwerken.


De secretaris-generaal van de Caribbean Religious Liberty Association (CARLA), Clive Dottin, heeft bij een bezoek aan minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza), gezegd blij te zijn over de wijze waarop de Surinaamse overheid samenwerkt met religieuze organisaties. Dottin was in gezelschap van delegatielid Guno Emannuelson en heeft met Moestadja van gedachten gewisseld over de activiteiten van de CARLA in relatie tot kwesties die zich in de wereld voordoen.

Dottin geeft aan dat de organisatie opkomt voor het belang en de vrijheden van burgers. CARLA wil een brug slaan tussen de diverse religieën. De hulp van de regionale instantie bestaat ondermeer uit het verzamelen van handtekeningen - de welbekende handtekeningenacties - of juridische bijstand wanneer mensen en groepen daartoe de behoefte hebben.

Tijdens de bijeenkomst was Stanley Soeropawiro, hoofd van de afdeling Eredienst van Biza aanwezig. Hij sprak over het beleid van het departement voor een goede samenwerking tussen de overheid en de verschillende religieuze groepen. Zo komt een aantal geestelijken maandelijks in aanmerking voor een honorarium voor hun werkzaamheden. Zij worden betaald door de overheid. Soeropawiro vertelde ook dat in het kader van de Interreligieuze Week van Harmonie, gezamenlijk activiteiten ontplooid worden.

Aan het eind van de bijeenkomst werd er gebeden en mocht Moestadja enkele boekwerken in ontvangst nemen, meldt de voorlichting van Biza.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May