Kiezers vragen weer om 'reshuffelen' van ministers
13 Jan 2013, 09:00
foto
Het overgrote deel van de kiezers vraagt opnieuw om ministers te 'reshuffelen'.


Stemgerechtigden in vier districten vinden dat het nodig is om het kabinet opnieuw te 'reshuffelen'. Dit blijkt uit een steekproef die het IDOS heeft verricht in december in Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie. Duizend personen zijn ondervraagd. Van dit aantal vindt 47.8% dat opnieuw ministers naar huis moeten, terwijl 28.7% dit niet nodig vindt.

Het IDOS had in januari vorig jaar ook de vraag gesteld aan de respondenten of reshuffelen van ministers nodig was. Toen had ook de helft geantwoord dat het absoluut nodig was. In mei maakten diverse ministers plaats en enkelen werden op andere posten geplaatst.

John Krishnadath, directeur van IDOS, zegt dat de mensen best tevreden zijn over president Desi Bouterse, maar de ministers scoren over het algemeen niet hoog. Wetenschapper/politiek analist Guillermo Samson zei zaterdag in het RBN-programma 'Kal Aaj Aur Kal' dat wat hem betreft de president de ministers naar huis stuurt en met een nieuw team komt. Hij vindt het nodig dat ministers worden vervangen, om er goed voor te staan bij de verkiezingen in 2015. Er moet nog veel gedaan worden om de doelen die de regering heeft gesteld te halen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May