President scoort goed in opiniepeiling IDOS
13 Jan 2013, 00:00
foto
Uit de IDOS-opiniepeiling blijkt dat 74.6% van de ondervraagden tevreden is met het optreden van president Desi Bouterse.


Ruim 75% van de bevolking is volgens een opiniepeiling van het IDOS tevreden over de wijze waarop president Desi Bouterse zijn taak uitoefent. In maart afgelopen jaar was de tevredenheid gedropt. Toen was slechts 56% van de ondervraagden tevreden met het optreden van het staatshoofd.

Directeur John Krishnadath van IDOS zegt aan Starnieuws dat zijn bureau regelmatig peilingen houdt. In de eerste helft van december 2012 is de peiling gehouden in Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie. De uitkomst van de jongste opiniepeiling van het onderzoeksbureau werd zaterdag in het RBN-programma Kal Aaj Aur Kal gepresenteerd. Presentator Faried Pierkhan had ook wetenschapper/politiek analist Guillermo Samson in de studio uitgenodigd om commentaar te geven op de peiling. Samson en Krishnadath benadrukken dat de president veel vertrouwen geniet, maar dat hij drastische maatregelen zal moeten nemen om de beloofde successen te behalen in de tweede helft van zijn zittingsperiode.

Krishnadath merkt op dat in de Verenigde Staten van Amerika elke maand een peiling wordt gehouden over de 'job approval van president Barack Obama'. Hij heeft in deze peiling ook meegenomen hoe de bevolking denkt over het optreden van Bouterse. Bij deze steekproef zijn duizend personen ondervraagd. Krishnadath en Samson merken op dat Bouterse goed heeft gescoord, maar dit legt ook de verplichting aan hem op om op te treden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May