Dinsdag eerste openbare vergadering DNA in 2013
12 Jan 2013, 22:30
foto


De Nationale Assemblee komt dinsdag voor het eerst dit jaar in openbare vergadering bijeen. Er staan drie ontwerpwetten op de agenda. De openbare vergadering is gepland voor 13:00 uur. Daarvoor komt het college in huishoudelijk verband bijeen.

De ontwerpwetten die in behandeling genomen zullen worden zijn: bijzondere regels ter aanvulling van de registers van de Burgerlijke Stand. De commissie van rapporteurs die onderzoek heeft gedaan, staat onder leiding van Anton Paal. De tweede ontwerpwet gaat over regels ter beperking van het gebruik van tabak en tabaksproducten. Deze commissie wordt geleid door Theo Vishnudatt. De derde ontwerpwet gaat over de toetreding van de republiek Suriname tot 'the International Convention on Standards Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers'. Die commissie wordt voorgezeten door Henk Ramnandanlal.

Intussen zijn de commissies bezig met de goudovereenkomsten met Surgold en Iamgold. In beide commissies zitten dezelfde dertien leden. Deze commissies worden voorgezeten door Rabin Parmessar. Op de huishoudelijke vergadering die om 11:00 is uitgeschreven, zal informatie worden verstrekt over het vooronderzoek van de commissies.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May