Project Lichamelijke Opvoeding stagneert door geldgebrek
12 Jan 2013, 06:00
foto
Leerlingen doen enthousiast mee aan de atletiekwedstrijden in Nickerie.


Het onderdeel ‘atletiek’ van het project Lichamelijke Opvoeding is niet volgens planning afgewerkt. Het geld is niet op tijd beschikbaar gesteld door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.


Projectcoördinator Ingrid Overeem zegt dat atletiek reeds in december afgerond moest worden, maar omdat het geld niet beschikbaar is, moesten de activiteiten worden verschoven. Schoolsport komt uit de begroting van Sport- en Jeugdzaken. De middelen zijn nog niet vrijgemaakt.

Dinsdag finale atletiek
De atletiek kampioenschappen zijn vrijdag gehouden in Nickerie. Bij de U-9 meisjes is O.S. Van Pettenpolder kampioen geworden en bij de jongens U-9 en U-13 staat het kampioenschap op naam van O.S. Zeedijk. U-13 meisjeskampioen is geworden Rambaran Mishreschool. Deze scholen zullen zich op dinsdag 15 januari in Paramaribo voegen bij de andere regio’s om uit te maken wie zich atletiekkampioen van Suriname in de U-9 en de U-13 klasse bij de meisjes en jongens mogen noemen.

Zes districten nemen deel aan de activiteiten van het project Lichamelijk Opvoeding. Marowijne, Sipaliwini, Brokopondo en Coronie doen niet mee aan de activiteiten. 120 basisscholen participeren in dit project, verdeeld in acht regio’s. Na atlettiek zal in februari slagbal aan de beurt komen, gevolgd door volleybal in mei en als laatste voetbal in juni/juli.

De winnaars
Bij de U-9 meisjes hebben zich geplaatst voor de grote finale: O.S. Clevia, Swami Wirjanand, St Vincentius, O.S. Van Pettenpolder, O.S. Hannaslust, O.S. Tout Lui Fout, O.S. Zanderij en Baithul Rochmanschool.
Bij de U-9 Jongens zullen tegen elkaar opnemen: O.S. Clevia, De Vrije School, O.S. Uitkijk, O.S. Zeedijk, O.S. Hannaslust, O.S. Dijkveld, O.S. Zanderij en O.S. Meerzorg II.

De winnaars U-13 meisjes zijn: O.S. Tourtonne III, Dothschool, O.S. Tamengaproject, Rambaran Mishre school, H.P.G. Latour, O.S. Dijkveld, O.S. Schotelweg en O.S. II Tamanredjo.
Bij de U-13 jongens zijn geplaatst: O.S. Clevia, Swami Wirjanand, St. Vincentius, O.S. Zeedijk, H.P.G. Latour, O.S. Tot Lui Fout, O.S. Zanderij en O.S. Tamanredjo.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May