LVV wil waterschappen reactiveren in Nickerie
11 Jan 2013, 17:30
foto
Soeresh Algoe, onderdirecteur Landbouw


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) wil de waterschappen in het district Nickerie nieuw leven inblazen. Minister Hendrik Setrowidjojo van LVV vertoeft momenteel in het district. De bewindsman zal ook Wageningen aandoen en gesprekken voeren met verschillende belanghebbenden uit de agrarische sector. Dit zegt onderdirecteur Landbouw Soeresh Algoe aan Starnieuws.

De waterschappen moeten ervoor zorgen voor het beheer en onderhoud van de dammen en kades met bijbehorende kunstwerken, het beheer en onderhoud van de leidingen en trenzen met bijbehorende kunstwerken en het beheer en onderhoud van de tertiaire wegen. Indertijd had het district dertien waterschappen in de verschillende gebieden geïnstalleerd. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh heeft vaker aangegeven dat hij de waterschappen wil reactiveren. Algoe merkt op dat er hierover gesprekken gevoerd zal worden met de dc en andere belanghebbenden.

Structurele aanpak
De landbouwminister zal verschillende infrastructuren en andere werkzaamheden bekijken die opgeleverd moeten worden. De gerehabiliteerde weg, Lijn 4 in Wageningen, zal in gebruik genomen worden. Ook zal hij zich oriënteren op de plantenkassenteelt in Wageningen.

Door de aanhoudende droogte kampen veel boeren met een tekort aan irrigatiewater. Ondanks de drie draaiende pompen van Wakay kan dit tekort niet verholpen worden. Door de waterschappen te reactiveren kunnen zaken beter gecontroleerd worden. Ook boeren maken zich schuldig aan het niet ophalen van hun lozingen. Sommigen laten ook hun afvoerkanalen open, waardoor irrigatiewater wordt verspild. Algoe zegt dat aantal zaken in de rijstsector nooit structureel is aangepakt. De bewindsman wil met zijn team en andere belanghebbenden uit deze sector deze problemen structureel aanpakken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May