Onderhandelingsorgaan nodigt Fols en BvL uit voor gesprek
11 Jan 2013, 00:00
foto
Fols-president Marcellino Nerkust


De wens van vakbondsleider Marcellino Nerkust, president van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols), is op de valreep toch in vervulling gegaan. Hij had op de 45ste verjaardag van de organisatie gewild dat de positieverbetering van de leerkrachten een feit was. Hij merkte op dat nog niks vernomen is van de regering of haar onderhandelingsorgaan. 10 januari was nog niet om of er kwam een uitnodiging binnen voor een onderhoud de komende donderdag.

Nerkust zegt aan Starnieuws dat eindelijk verder met het onderhandelingsorgaan gesproken kan worden over de 'partiële onkosten vergoeding voor permanente educatie’. Dit moet leiden tot positieverbetering van de leerkrachten. De Fols en de Bond van Leraren (BvL) maken zich hier sterk voor. Nerkust merkt op dat het gaat om de zoveelste strijd om positieverbetering van onderwijsgevenden in de afgelopen 45 jaar.

Niet cadeau gekregen
Bij de herdenking van 45 jaar Fols zegt de organisatie dat alle onderwijsgevenden op basis- en VOJ-niveau, maar in het bijzonder de jonge leerkrachten, heel goed moeten beseffen dat op verschillende momenten strijd geleverd is om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren. Niets is haar door geen enkele werkgever (regering) cadeau gegeven, geen primaire noch secundaire arbeidsvoorwaarden.

Hoewel de federatie beseft dat zij op zondag 9 december 2012 met een slechte opkomst van de leerkrachten te doen had, betekent het niet dat de strijdlust om positieverbetering is afgenomen. Nerkust hoopt dat via overleg dit vraagstuk kan worden opgelost.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May