SLM heeft minder vertragingen dan KLM
10 Jan 2013, 13:00
foto


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) scoort beter dan de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) op de route Paramaribo-Amsterdam als het gaat om vertragingen. De SLM heeft een betere ‘ontime performance’ vergeleken met de KLM.

In de periode 1 november – 31 december 2012 behaalt SLM een ‘ontime’ score van 70 procent, tegenover de KLM met 48 procent. De statistieken zijn te vinden op de website flightstats.com. Over de periode 15 september tot 15 november waren de KLM-vluchten overigens driemaal vaker vertraagd dan die van de SLM. 81 procent van de vluchten van de Surinaamse carrier waren in deze periode op tijd, wat betekent dat 19 procent was vertraagd. Bij de KLM-vluchten naar Amsterdam zijn de percentages 37 om 63, wat inhoudt dat bijna tweederde van de uitgevoerde vluchten een vertraging hadden.

In deze periode haalde de SLM het nieuws met één langdurige vertraging, terwijl de statistieken tonen dat het aantal excessieve vertragingen van de Surinaamse carrier beduidend minder is dan dat van de KLM.

Opmerkelijk
Uit een uitgebreide steekproef blijkt trouwens dat Paramaribo vanuit Schiphol de populairste bestemming is voor een bezoek aan vrienden en familie. Van de honderden bestemmingen vanaf Schiphol, is Paramaribo volgens cijfers van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid en deze Nederlandse luchthaven het meest geliefde. De Spaanse kuststad Barcelona volgt op de tweede plaats en Curaçao op de derde. Ook de bestemmingen Kayseri in Turkije en Nador in Marokko doen het goed op deze lijst.

De resultaten uit de steekproef zijn vrij opmerkelijk, omdat slechts de vliegmaatschappijen SLM en KLM de route Paramaribo-Amsterdam vice versa onderhouden. Uit het onderzoek blijkt verder dat personen die voor zaken reizen en vanaf Schiphol vertrekken, merendeels London als bestemming hebben.

Op de ranglijst van populaire zakenvluchten bezet Heathrow de eerste plaats, gevolgd door City, Barcelona, Kopenhagen en Genève. Barcelona zit in de top drie van zowel familie-, zaken- als vakantievluchten. Voor vakantievluchten is het Spaanse Barcelona het populairst gevolgd door Antalya (Turkije) en Gran Canaria.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May