Braziliaan gedood in Grankreek
09 Jan 2013, 13:22
foto


Te Grankreek in Brokopondo is gisteravond een Braziliaan, meer bekend als Fodessi, met een jachtgeweer neergeschoten. Het slachtoffer overleed ter plekke. De 27-jarige verdachte D.K. ging hierna ervandoor met een ATV en vermoedelijk 50 gram goud.

De man koerste daarna per boot naar de aanmeersteiger te Afobakka. De politie van Brokopondo die melding kreeg van dit geval, wachtte deze verdachte op bij de aanmeersteiger. D.K. is aangehouden en de ATV die in de boot is aangetroffen, is in beslag genomen. D.K. verklaarde dat hij en Fodessi dinsdagavond zaten te borrelen en kregen op een bepaald moment ruzie om een vrouw. Fodessi had een jachtgeweer bij zich en wilde hem neerschieten waarbij zij in een worsteling geraakten.

D.K. zei dat het hem gelukt is om de Braziliaan te ontwapenen, waarna hij hem met hetzelfde wapen neerschoot. Hangende het onderzoek is D.K. door de politie van Brokopondo in verzekering gesteld. De politie van Brokopondo is intussen vertrokken naar Grankreek voor het plegen van een onderzoek, meldt de politievoorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May