Surgold zal gemeenschapsfonds oprichten
09 Jan 2013, 20:00
foto


Surgold (joint-venture tussen Suralco en Newmont) zal een 'gemeenschapsfonds voor sociale ontwikkeling' oprichten. Het doel hiervan is om projecten gericht op de duurzame ontwikkeling van de lokale gemeenschappen te financieren.

De Community Development Fund (CDF) zal worden beheerd door een raad van zes bestuurders, samengesteld door een gelijk aantal afgevaardigden van de Paramaccaanse gemeenschap, de republiek Suriname en Surgold. De bestuurders zullen gezamenlijk de beheerder van dit fonds benoemen.

Leren uit het verleden
Intussen hebben de locale bewoners zich gebundeld in een onderhandelingsteam. Er is een gesprek gevoerd met president Desi Bouterse en vandaag met Surgold. De bewoners willen goede afspraken maken met de multinational, waarbij lessen geleerd worden uit het verleden. Er waren problemen tussen de lokale gemeenschap en Iamgold, terwijl ook in het Merian-gebied, waar Surgold actief is, goudzoekers het veld moesten ruimen.

De raad van bestuurders zal regels vaststellen voor het beheer van het fonds. De raad zal beslissen welke projecten in aanmerking komen voor financiering en het houden van toezicht op de uitvoering ervan. Het bedrag, de gefinancierde projecten, de uitvoering en verwezenlijking, zullen openbaar gemaakt worden op de website van het project.

In navolging van de concept-overeenkomst met Iamgold, wordt ook die van Surgold ter beschikking gesteld.
pdf-icon.gif new_mont_1.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May