Weg naar Papatam wordt industrieweg
08 Jan 2013, 13:00
foto
De weg naar Papatam


De weg naar het dorp Papatam krijgt een aslast van 13 ton met een wegbreedte van 6 meter. De werkzaamheden zijn eind vorig jaar gestart en zullen ultimo 2013 worden opgeleverd door het asfalteringsbedrijf Tjongalanga N.V, dat dit project uitvoert in opdracht van Openbare Werken (OW). De aannemer heeft zich contractueel verbonden aan een onderhoudsperiode van een jaar.

Dave van der Lee, projectcoördinator van het asfalteringsbedrijf, zegt aan Starnieuws dat het noodzakelijk is om een weg van die klasse te maken. De weg naar Papatam wordt door de huidige economische bedrijvigheid gezien als een industrieweg. Van der Lee legt uit dat bij de metingen gebleken is dat over het gehele traject van 5.5 kilometer, 2 kilometer veel te laag is. Dat gedeelte wordt tot 60 centimeter opgehoogd. Daarna wordt de brug over de Powisiekreek vervangen. De ontwatering van het gebied is ook in dit project meegenomen.

Strijd gewonnen
"We hebben de strijd gewonnen en dat geeft ons het vaste geloof dat we in eenheid betere resultaten kunnen bereiken voor ons dorp", zegt Abraham Asongo. Hij gaat door als de dorpsleider van Papatam. In juni vorig jaar heeft hij de ontevreden bewoners van Papatam, ondersteund door Albinezen, geleid met de barricade van de weg. De bewoners konden de slechte staat van de weg en de ontwatering, waaronder ze te lijden hadden niet meer aanzien. "De overheid heeft woord gehouden en dat versterkt ons geloof in deze regering", zegt Angoso opgelucht.

Deze ontwikkeling is dorpelingen, die vanaf de binnenlandse oorlog elders zijn getrokken, niet ontgaan. "Met de verbetering van de weg willen nu al meer dan twintig dorpelingen terug keren", deelt Angoso mee. Hij zegt dat zelfs mensen uit Albina gevraagd hebben om op Papatam te komen wonen. De bestuursdienst van Albina laat inmiddels de vuilniswagen iedere vrijdag het dorp aandoen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May