Vuurwerkslachtoffers geklommen naar tien
30 Dec 2012, 12:00
foto


Bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zijn tot vanochtend zes vuurwerkslachtoffers behandeld. Zaterdag zijn er drie bijgekomen. Samen met de vier slachtoffers uit Nickerie (Pertjajah Luhur), is het aantal geklommen naar tien. Brandweervoorlichter Ulrich Coats zegt aan Starnieuws dat het jongste slachtoffer vier jaar is. Een kind van zeven en een vrouw van 44 werden ook behandeld.

De slachtoffers hebben brandwonden opgelopen en zijn voor verdere behandeling verwezen naar de poli. De Brandweer krijgt nog steeds meldingen binnen dat winkeliers vuurwerk aan kinderen verkopen. Dit is verboden, benadrukt Coats. Er mag niet verkocht worden aan kinderen beneden zestien jaar.

Gevaarlijk vuurwerk
Coats merkt op dat er nog steeds gevaarlijk vuurwerk geïmporteerd wordt. De naam lijkt soms heel onschuldig, maar in feite moet er gekeken worden naar de samenstelling. Bij de evaluatie zal de Brandweer dit bespreken. Elk jaar is er nieuw vuurwerk, waardoor de beschrijving alleen niet voldoende is. Ook de oorverdovende knallen moeten worden aangepakt.

De Brandweer kreeg een klacht binnen dat de kwaliteit soms ook te wensen overlaat. Gisteren is een vuurwerk dat in de lucht hoort te ontploffen, op de grond uit elkaar gespat. De brandweer zal vandaag de winkel aan de Indira Gandhiweg, die dit spul verkocht heeft, aandoen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May