Bouterse: Jairam, toonbeeld van geduld
30 Dec 2012, 10:17
foto
Landbouwdeskundige Soedeshchand Jairam op het podium van NDP, zaterdagavond. (Beeld: René Gompers)


Sudeshchand Jairam, landbouwkundige en voorzitter van Politieke Vleugel van de Federatie van Agrariërs en Landarbeiders (PVF), is volgens president Desi Bouterse het toonbeeld van geduld. Ruim anderhalf jaar geleden was in Nickerie beloofd dat hij de directeur zou worden van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (Adron). Nu pas wordt hier invulling aan gegeven.

De president zei dat door bureaucratische zaken de benoeming niet rond is gekomen. Hij heeft een onderhoud hierover gehad met Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij moest de benoeming in orde maken. Bouterse zei dat de agrarische ontwikkeling versneld moet worden aangepakt.

Jairam was uitgenodigd door Bouterse om in Ocer aanwezig te zijn bij de jaarafsluiting van de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij mocht het publiek ook toespreken. Jairam zei dat door samen te werken het land vooruit zal komen. Hij is ingenomen met de oproep van de president om elkaar liefde voor elkaar te hebben. Respect, liefde en vertrouwen zijn belangrijk. Hij benadrukte dat samenwerken de basis is van de ontwikkeling. In het geven van geluk, is het geheim om meer geluk te ontvangen, zei Jairam.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May