PG wil verhuizen en tekort aan kader wegwerken
29 Dec 2012, 08:00
foto
Pg Soebhas Punwasi


Het Openbaar Ministerie is van plan om in het eerste kwartaal van 2013 te verhuizen naar zijn eigen gebouw aan de Limesgracht. Procureur generaal (pg) Soebhas Punwasi wil in snel tempo het tekort aan kader wegwerken. "Ik zal mij daarvoor persoonlijk inzetten omdat we een belangrijke taak te vervullen hebben: het vervolgen van zoveel mogelijk mensen die strafbare feiten hebben gepleegd."

Punwasi vertelt aan Starnieuws dat naast dit voornemen alles en iedereen ingezet zal worden om het succes van 2012 te verbeteren.
Minister Edward Belfor van Justitie & Politie deelde bij de jaarafsluiting vrijdag mee dat 83% van de gestelde doelen voor het 'versterken van de rechtsstaat' is gehaald maar niet genoeg om het tekort aan kader weg te maken. Punwasi voegt eraan toe dat er extra aandacht besteed zal worden aan de verkorte opleidingen van rechters en vervolgingsofficieren om een deel van het tekort weg te werken. Er zal ook meer middenkader zoals griffiers en parketsecretarissen aangetrokken en opgeleid worden.

Auto's uit de roulatie halen
De pg wil nieuwe straffen voor verkeersovertreders, met name de autobestuurders, introduceren. "Naast een boete en het rijbewijs invorderen, willen wij ook de auto uit de circulatie halen. Desnoods met wielklemmen de auto vastzetten. Misschien zal men zich nu beter gaan beraden voordat men de verkeerswetten gaat overtreden".

JusPol gaat in 2013 de grensoverschrijdende drugscriminaliteit intenser aanpakken. Punwasi deelt mee dat er met evenveel voortvarendheid gewerkt zal worden aan het lokaal drugsprobleem. "We hebben de kleine verkooppunten in het vizier. Het zijn die kleine verkooppunten die de verslaving in stand houden dat dan weer de kleine criminaliteit zoals inbraken verder aanwakkeren." De pijlen worden in het bijzonder gericht op verkooppunten nabij de scholen.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May