Onderminister Gopi legt functie neer
27 Dec 2012, 17:32
foto
Mahender Gopi


Onderminister Mahender Gopi van Regionale Ontwikkeling heeft vandaag zijn ontslag aangeboden aan president Desi Bouterse. Zijn handeling heeft alles te maken met de concessies van Bruynzeel Houtmaatschappij BV die hij heeft gekregen.

Gopi heeft tegen Starnieuws gezegd dat hij 94.600 hectare heeft gekregen en hij niets verkeerds heeft gedaan. Hij zou de concessies langs de normale procedures hebben aangevraagd en hebben gekregen.

President Bouterse had nog voor het eind van het jaar een diepgaand onderzoek in deze zaak aangekondigd. In een persbericht meldt het Kabinet van de president dat er gesprekken zijn gevoerd met onderminister Gopie en de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer over de concessies van 86.000 hectare.

“Bedoelde gesprekken hebben geleid tot het onmiddellijk ter beschikking stellen van de portefeuille van de onderminister van Regionale Ontwikkeling, de heer Mahender Gopi. De president heeft de beschikbaarstelling van diens portefeuille aanvaard onder dankzegging voor de bewezen diensten.”

Het door de president toegezegde breder onderzoek op het gebied van concessieverlening wordt voortgezet, staat in het persbericht. De concessies van Gopi zijn op 21 december in het parlement aan de kaak gesteld door parlementariër Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May