Somohardjo: Pijpleiding gaat onder de grond
27 Dec 2012, 12:00
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo


De voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, zegt aan Starnieuws dat de pijpleidingen van Staatsolie, die langs het partijcentrum lopen, onder de grond zullen worden geplaatst. Dit is afgesproken tijdens een bespreking. Staatsolie heeft metingen verricht bij het terrein, waarlangs de leidingen lopen.

NV Havenbeheer heeft onder andere aan het bureau Nationale Veiligheid, het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing, de districtscommissaris geschreven over de gevaarlijke situatie bij het centrum van PL. NV Havenbeheer vindt dat deze politieke partij op onrechtmatige wijze gekomen is aan het terrein. Het staatsbedrijf zegt dat het terrein hem toebehoort en is naar de rechter gestapt.

Somohardjo zegt niet veel woorden te zullen vuil maken aan directeur John Defares van NV Havenbeheer die per 1 januari met pensioen gaat. "Het heeft geen zin te vechten met een dode", zegt Somohardjo. Defares vindt dat het terrein waar PL gebouwd heeft, toebehoort aan NV Havenbeheer. Somohardjo stelt dat hij over documenten beschikt om te staven dat het terrein van de PL is. Havenbeheer heeft stukken getoond waaruit blijkt dat het terrein aan het bedrijf toebehoort.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May