Indiase theewerkers steken werkgever in de fik
27 Dec 2012, 14:35
foto
Meer dan de helft van de theeproductie van India komt uit de staat Assam.


Honderden werknemers van een theeplantage hebben de bungalow van hun werkgever in brand gestoken. De eigenaar en zijn vrouw zijn omgekomen bij de brand in het noordoosten van India.

Boze werknemers hadden woensdagavond laat de bungalow op Kunapathar in de staat Assam omsingeld. Ze waren al twee weken verwikkeld in een geschil met het management. De politie zei dat het incident plaatsvond nadat de directie een aantal werknemers vroeg om hun woning te verlaten.

Meer dan de helft van de Indiase theeproductie komt van 800 theeplantages in Assam. Zo’n 700 werknemers van de theeplantage hadden de bungalow van de manager omsingeld en in brand gestoken, luidt de officiële verklaring van de politie van Assam. Twee voertuigen van de manager zijn ook in de fik gestoken.

Protesten theewerkers
De verkoolde lichamen van Mridul Kumar Bhattacharyya en zijn vrouw, Rita, zijn later teruggevonden in het puin. De politie heeft drie werknemers aangehouden in deze zaak. Volgens de functionarissen waren Bhattacharyya en zijn werknemers in de afgelopen twee weken in een impasse geraakt. Twee jaar geleden waren ook protesten uitgebroken op een andere theeplantage van Bhattacharyya.

In dat geding staken boze arbeiders zijn theefabriek in de buurt van de hoofdstad, Guwahati in brand. Dat gebeurde nadat Bhattacharyya opdracht had gegeven om te schieten op de menigte die zich had verzameld in buurt van zijn huis om te protesteren tegen een aanval op een lokale vrouw.

In de afgelopen jaren zijn er verschillende incidenten van aanvallen door boze werknemers op leidinggevenden van theeplantages gemeld in Assam.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May