Havenbeheer rapporteert gevaarlijke situatie PL-centrum
27 Dec 2012, 08:00
foto
Auto's staan geparkeerd langs de pijpleidingen van NV Havenbeheer.


Bij het centrum van Pertjajah Luhur (PL) aan de Mangrovestraat is een zeer onveilige situatie geconstateerd door de Health, Safety, Environment & Quality (HSEQ) afdeling van NV Havenbeheer. Reza Karg, hoofd van de afdeling, heeft de scheidende directeur John Defares gerapporteerd dat er onmiddellijk actie nodig is.

De HSEQ rapporteert dat bij evenementen voertuigen langs de weg worden geparkeerd, net naast de pijpleidingen die gebruikt worden om brandstof te verpompen uit de oliesteiger naar de opslagtanks. Er is waargenomen dat personen, onder wie kinderen, op de pijpen zitten en lopen, terwijl er brandstof door de pijpleiding gaat. Er zijn foto's gemaakt hiervan. Starnieuws verneemt dat Defares de regeringsautoriteiten heeft verwittigd over deze situatie.

Maatregelen nodig
Karg meldt dat er sprake is van grote drukte en veel rokende mensen bij evenementen. De kans op beschadiging van de pijpen is groot door de verhoogde verkeersfrequentie. Er is al een beschadiging ontdekt door HSEQ. Aangedrongen wordt op een oplossing. Vooral met het oog op het afschieten van vuurwerk aan het eind van het jaar, kan er een gevaarlijke situatie ontstaan.

NV Havenbeheer en PL, onder leiding van coalitieleider Paul Somohardjo, zijn verwikkeld in de dispuut over het terrein. Defares vindt dat PL onrechtmatig aan het terrein is gekomen, dat volgens hem aan NV Havenbeheer toebehoort. Defares zijn contract is niet meer verlengd. Hij gaat per 1 januari met pensioen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May