Beruchte inbreker Benja gearresteerd
24 Dec 2012, 14:00
foto


De beruchte inbreker B.F, alias Benja, is door de politie van Livorno gistermiddag aangehouden en in verzekering gesteld. Burgers hebben meegeholpen om de man te overmeesteren. Een man die in een winkel was en B.F. zag rennen, ging hem achterna. Buurtbewoners dachten echter dat hij een makker was van B.F. en hebben hem rake klappen toegediend. De man mocht na medische behandeling naar huis. Hij besloot om geen aangifte van mishandeling te doen.

De politie kreeg gistermiddag een melding binnen dat B.F. aan het inbreken was in een woning aan de Livorno Beekhuizenweg. De politie ging op onderzoek uit. Toen Benja doorhad dat hij betrapt was, zette hij het op een lopen. Hij werd achtervolgd door de politie en burgers uit de buurt. Het is gelukt om de verdachte aan te houden. Hij heeft bekend verschillende diefstallen te hebben gepleegd.

De politie betreurt het dat bij deze aanhouding een onschuldige man, die juist ook hulp bood, is mishandeld door burgers. De politie zegt het op prijs te stellen dat burgers helpen om personen die op heterdaad betrapt zijn aan te houden. De aangehoudene moet gelijk overgedragen worden aan de politie. De politie benadrukt dat een verdachte niet mag worden mishandeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May