NH pakt waterprobleem Commewijne structureel aan
22 Dec 2012, 20:30
foto
De nieuwe watertrucks van de dienst Watervoorziening. (Foto: NH)


Het waterprobleem in Commewijne wordt structureel aangepakt. De dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) is begonnen met het boren van een waterbron te Peperpot. De dienst heeft ook twee nieuwe watertrucks in gebruik genomen. In De Nationale Assemblee brachten Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) en Ronny Tamsiran (Vollks Alliantie/Pertjajah Luhur) onder de aandacht van de regering dat het niet goed gaat met de waterdistributie in Commewijne.

De assembleeleden uit Commewijne zeiden dat zaken zullen escaleren omdat chauffeurs die het water bezorgen niet weten om te gaan met de mensen. Bovendien worden te grote trucks ingezet, die de smalle wegen niet kunnen aandoen. Hierdoor krijgt niet elk huishouden water. De regering heeft beloofd deze zaak te zullen uitzoeken en maatregelen te treffen.

Betere dienstverlening
De twee nieuwe watertrucks zijn vrijdag in gebruik genomen. Dit vond plaats op het waterstation Meerzorg door districtscommissaris Ingrid Karta-Bink en het hoofd van Dienst Watervoorziening Marlon Oosterling. Nu de dienst Watervoorziening over nog twee eigen waterwagens beschikt, zullen meerdere delen van de gemeenschap voorzien kunnen worden van water. De dienst beschikt nu over negen watertrucks, meldt het ministerie van NH.

Hoewel het streven van NH is om iedereen van schoon drinkwater te voorzien, kan op dit moment nog niet overal waterleiding worden aangelegd. Deze mobiele watertankwagens zijn bijzonder welkom. Ze zullen landelijk ingezet worden in enkele gebieden van Commewijne, Wanica en Brokopondo.

De waterbron die geboord wordt op Peperpot moet ertoe leiden dat er optimaal drinkwater is voor de bewoners uit die omgeving. Het waterstation op Meerzorg draait niet optimaal. Het is in 2009 opgeleverd en heeft een capaciteit van 240 kubieke meter water per uur. De waterdruk in de buizen moet vergroot worden. De dienst heeft intussen 20 km transport- en distributie leidingen geplaatst die lopen vanuit station Meerzorg naar Tamanredjo om de watertoevoer te verbeteren. DC Bink is blij met de twee extra watertrucks, want nu kan het waterprobleem effectief worden opgelost.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May