Paramaribo Zoo krijgt hulp bij bouw omrastering
22 Dec 2012, 13:00
foto
De schutting van de Paramaribo Zoo werd gisteren officieel in gebruik genomen door First Lady, Ingrid Bouterse. (Foto: Raoul Lith)


Paramaribo Zoo heeft nu een omrastering van 1345 meters. Donateurs hebben hun bijdrage geleverd waardoor de US$ 139.000 die nodig was, kon worden opgebracht. De omrastering is belangrijk, zodat dieren niet meer kunnen vluchten. Ook is de dierentuin hiermee beschermd. First Lady Ingrid Bouterse onthulde het bord met alle sponsoren van dit project en nam de schutting officieel in gebruik.

Directeur John Altenberg zegt de dierentuin 11.5 hectare aan grond beschikt. Aanvankelijk was dit 3 hectare, maar gewezen minister van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosheer, Michael Jong Tjien Fa, heeft de dierentuin bedacht. Hierdoor zijn er nu tal van uitbreidingen mogelijk. Door de dierentuin te omrasteren is er volgens Altenberg voldaan aan een belangrijke voorwaarde. Wereldwijd wordt er geëist dat een dierentuin een goede omrastering moet hebben.

Internationale voorwaarden
Voorzitter van het bestuur van de dierentuin, Iwan Wijngaarde, deelt mee dat het afschuwelijk is voor dieren die weglopen. Zij komen in de gemeenschap terecht en dat is een vreemde wereld voor ze. “Nu zijn wij een internationale dierentuin, omdat aan de randvoorwaarden voldoen. Daarnaast werkt de Zoo samen met Trinidad en Tobago”, deelt Wijngaarde mee.

Stichting Staatsolie Foundation heeft US$ 100.000 gedoneerd. Het ministerie van Financiën heeft ervoor gezorgd dat materiaal invoerrechten vrij binnengehaald kon worden. Hiermee is ruim US$ 14000 bespaard. MNO Vervat schonk US$ 9750 en Iamgold US$ 14300.

Roy van Aerde, Public Relations Officer van Iamgold, zegt dat het bedrijf graag iets terugdoet voor de gemeenschap. “Met een afrastering voorkom je dat ongewenste gasten naar binnen komen en dat dieren weglopen. Maar, vooral het opvoedkundig karakter is belangrijk. De dierentuin kan kinderen leren omgaan met dieren en daar leren ze veel uit. Vooral scholen moeten zoveel mogelijk betrokken worden hierbij”, stelt Van Aerde. De vertegenwoordiger van Staatsolie Foundation, Mala Ratchasingh, merkt op dat dit een van de mooie projecten is. Zij hoopt dat de dierentuin de afrastering duurzaam zal onderhouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May