Begroting 2013 aangenomen rond middernacht
22 Dec 2012, 00:00
foto
President Desi Bouterse die in het gebouw van De Nationale Assemblee was, kwam iets na tien uur vrijdagavond de vergaderzaal binnen. (Foto: Raoul Lith)


De 17 begrotingen die ingediend zijn en met 13 nota's van wijzigingen verder zijn aangepast, werden zojuist aangenomen met 32 stemmen vóór en 14 tegen. President Desi Bouterse kwam rond tien uur ook in de vergaderzaal om de afronding van de begrotingsdebatten mee te maken.

Er is heftig gedebatteerd rond de begrotingen. Het Nieuw Front heeft deze gelegenheid aangegrepen om te wijzen op zaken die niet correct zouden zijn verlopen. Vooral de minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams, kwam zwaar onder vuur te staan. Er werden documenten overgelegd waaruit blijkt de minister bedrijven van zijn zoon en dochter werken heeft gegund. Er is ook afgeweken van openbare aanbestedingen. Op deze vragen is er helemaal niet gereageerd door de minister of vicepresident Robert Ameerali.

De oppositie klaagde steeds over dat vragen niet zijn beantwoord. De coalitie zei hierop dat het een tactiek is om steeds maar te zeggen dat vragen niet zijn beantwoord. Bij de stemming van de begroting van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, zei Ronny Asabina (fractieleider BEP) dat zijn fractie vóór de begroting zal stemmen. Minister Shirley Sitaldin heeft het hart op de juiste plaats, zei Asabina maar de vinger wordt aan de pols gehouden. Deze begroting werd met 34 stemmen vóór en 12 tegen aangenomen. Alle begrotingen werden rond middernacht aangenomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May