Suriprofs doneren ruim € 85.000 voor sportvelden
22 Dec 2012, 07:00
foto


De sportaccommodaties van Stichting ABSO en S.V. Inter Maretraite worden voor het bedrag van ruim 85.000 euro opgeknapt door stichting Suriprofs. Zo wordt voor beide het voetbalveld heringericht en zal er een uitbreiding van de voorzieningen plaatsvinden. De werkzaamheden voor de sportaccommodaties gaan dit jaar nog van start en moeten in april 2013 zijn afgerond. De projecten worden eveneens ondersteund door de KNVB en de stichting Wilde Ganzen.

De Suriprofs zetten zich in voor jongeren en kinderen in Suriname en geven in een bericht aan dat de projectaanvragen aansluiten op hun doelstelling. Stanley Menzo, voorzitter van stichting Suriprofs: “De projecten voor Stichting ABSO en S.V. Inter Maretraite hebben een duurzaam doel en stimuleren, middels sport en spel, het welzijn van samen meer dan 400 jongeren en kinderen. Met het geld worden beide sportaccommodaties verbeterd door onder meer een herinrichting van de voetbalvelden, de aanleg van veldverlichting en een kinderspeelplaats.”

Welzijn jongeren centraal
Suriprofs is in 1999 opgericht met als doel de betrokkenheid van de Suriprofs met Suriname tot uiting te brengen. Zij verlenen hun medewerking bij projecten in Suriname waarin kinderen en jongeren centraal staan. Iedere twee jaar reist er ook een selectie van voetballers naar Suriname om de voetbalsport te promoten.

De stichting ABSO wil het welzijn van jongeren en hun ontwikkeling tot positieve rolmodellen in de samenleving, stimuleren, staat in het persbericht. De stichting gebruikt hiervoor sport en spel als middel en organiseert tevens culturele en educatieve activiteiten die leiden tot het verwerven van een positief mens- en zelfbeeld.

Ook de buurtorganisatie Inter Maretraite richt zich op het stimuleren van de actieve sportontwikkeling onder jeugdigen. Het sportcentrum wordt in de ochtenden gebruikt door omliggende scholen voor de lessen lichamelijke opvoeding. ’s Middags worden er basketbal-, voetbal- en tennistrainingen verzorgd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May