Regering dient 13 nota's van wijzigingen in op begroting
21 Dec 2012, 15:20
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons in overleg met vicepresident Robert Ameerali tijdens de schorsing. (Beeld: Live streaming DNA)


De derde ronde van behandeling van de begroting 2013 kenmerkt zich door lange schorsingen. De vergadering was uitgeschreven voor 11.00 uur vandaag. Toen de bijeenkomst eindelijk begon, werd de vergadering drie keer geschorst. De regering heeft intussen dertien nota's van wijzigingen ingediend op de begroting. Eerst waren het er twaalf.

De oppositie vroeg om een schorsing opdat de vele nota's van wijzigingen kunnen worden bestudeerd. Winston Jessurun en fractieleider Radjkoemar Randjietsingh van het Nieuw Front wezen er op dat deze wijzigingen in de schorsing zijn ingediend bij De Nationale Assemblee. Het Nieuw Front wilde ruimte hebben om ze eerst te bestuderen. Ricardo Panka, fractieleider van de Mega Combinatie, vond dat de vergadering door kon gaan, "want bijna alle wijzigingen zijn voorgesteld door de coalitie. Wij weten wat de nota's van wijzigingen zijn".

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons besloot de vergadering voor een half uur te schorsen. Dan hebben de assembleeleden de ruimte om de wijzigingen die de regering wil aanbrengen in de indiende begroting, te bestuderen. Het gaat om ingrijpende wijzigingen. Veel van de voorstellen zijn gedaan door assembleeleden. Voor de derde ronde heeft het Nieuw Front nog een 49 minuten spreektijd over, Carl Breeveld van DOE heeft negen minuten en de coalitie heeft 643 minuten spreektijd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May