Cubaanse artiesten geven jaareinde extra sfeer
21 Dec 2012, 08:00
foto


De kerstdagen en jaarwisseling krijgen met de komst van de Cubaanse muziekformaties Los Caribeños en Las Canelas een extra tintje. De Cubanen zijn al enkele dagen in Suriname en zullen samen met Surinaamse artiesten op verschillende locaties, zoals het Vailliantsplein en Torarica en ook op de soundtruck die rond zal rijden door de straten van Paramaribo, optreden. Een Cubaanse radio- en televisieploeg die met de muziekgroepen is meegereisd, zal een documentaire maken over de Surinaamse keuken, cultuur en economie.

Deyne Belén Casanova Ruquesne, vocalist van Los Caribeños is voor de tweede keer in Suriname. “Deze keer wil ik de Surinaamse cultuur beter leren kennen”, zegt zij. “Ik heb speciaal voor de gelegenheid liederen gecomponeerd met een Surinaams tintje!”

De Cubanen zijn hier in verband met een cultureel uitwisselingsprogramma. Ambassadeur Ike Antonius onderstreept de zeer goede samenwerking tussen Suriname en Cuba c.q de Surinaamse ambassade in Cuba en het Cubaanse ministerie van Cultuur. Met de komst van de artiesten wordt concrete inhoud gegeven aan deze goede samenwerking. “De samenwerking moet ertoe leiden dat de volkeren van beide naties dichterbij elkaar komen”, zegt hij volgens een persbericht van het ministerie van Buitenlandse zaken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May