Biza beëdigt zes personen tot tolk/vertaler
20 Dec 2012, 22:30
foto
De zes personen die zijn benoemd tot tolk/vertaler met in hun midden de directeur van Binnenlandse Zaken, Adjaykoemar Moensi.


Zes personen zijn vandaag door directeur Adjaykoemar Moensi van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) in het bijzijn van hun vrienden en familieleden beëdigd tot tolk/vertaler.

Het gaat om Ingrid Danoe-Karg (Nederlands-Engels/Engels-Nederlands), Urmila Durgaram-Bholasing (Nederlands-Sranantongo/Sranantongo-Nederlands), Chow Kwok Ho (Chinees-Nederlands/Nederlands-Chinees; Engels-Nederlands/Nederlands-Engels, Yashmin Nab (Nederlands-Sranantongo/Sranantongo-Nederlands; Nederlands-Sarnami Hindi-Sarnamie Hindi-Nederlandse, Bibi Rozenberg (Engels-Spaans/Spaans-Engels; Spaans-Nederlands/Nederlands-Spaans, Charley Wong (Nederlands-Chinees/Chinees-Nederlands), meldt de voorlichting van Biza.

Geheimhouding
De verzoeken tot beëdiging komen via het ministerie van Justitie en Politie naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Vervolgens is het de president van de Republiek Suriname die de personen per resolutie benoemt, geeft Moensi aan. De zes personen zijn op basis van hun kennis voorgedragen en waar nodig zal de Staat Suriname een beroep doen op hun diensten.

Bij het uitoefenen van hun werkzaamheden dienen zij de nodige geheimhouding in acht te nemen, benadrukte Moensi bij de beëdiging. Informatie die zij door hun activiteiten verkrijgen, is niet voor derden bestemd. Hij riep de functionarissen op hun werk zo correct mogelijk uit te voeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May