Diego wil kindermishandeling uit taboesfeer halen
20 Dec 2012, 08:00
foto
Jerry Mac Intosh en Monique Breeveld op de rode loper bij de premiére van 'Diego' (foto: Jerrel Bijlhout)


Diego is de liefste man, én een pathologische leugenaar, én een oplichter, slaat vrouwen, én is in staat om te moorden. Hij zorgt voor heel wat frictie en denkt ermee weg te komen. In ruim anderhalf uur hebben Mac It Media, A Few Good Men, en Bijlhout Media het verhaal over het doen en laten van een getraumatiseerd karakter middels een donkere komedie verteld. Gisteravond was de première van 'Diego' in TBL Cinemas.

Diego is een getrouwde 'zakenman' en onderhoudt nog twee liefdesrelaties met rijke vrouwen. Zijn handelingen zijn soms niet te begrijpen zoals de film uitbeeldt. Het ene moment is hij heel lief en zacht, een ander moment gewelddadig en anders is hij nonchalant. "Diego is het slachtoffer van kindermishandeling", legt Jerry Mac Intosh aan Starnieuws uit. Mac Intosh is de bedenker van het verhaal en vervult de rol van Diego.
"Wij laten met deze film zien wat de gevolgen kunnen zijn van kindermishandeling als er geen hulp geboden wordt. Onderzoek heeft uitgewezen dat kindermishandeling heel vaak voorkomt en in de taboesfeer gehouden wordt. Met Diego willen we het bespreekbaar maken en discussies opgang brengen".

Geen budget
Er was geen budget voor de film. De productie was gestoeld op de 'goodwill' van filmliefhebbers op verschillende niveaus. Van cameramannen tot acteurs en toevallige passanten hebben hun krachten gegeven. Het resultaat getuigt wel van vakmanschap. Af en toe leek de film langzaam te lopen maar dat werd dan weer gecompenseerd met verrassende scenes. Monique Breeveld toonde met haar dominerende aanwezigheid een waardige tegenspeler van Mac Intosh. Als Sieske was ze dan ook de beste persoon om Diego fysiek aan te pakken, daarbij zelf wat slagen incasserend.
Nathalia Meyer zet met haar gezichtsuitdrukkingen de emoties neer die een bedrogen en op wraak zinnende echtgenote doormaakt. Rachida Tauwnaar speelt de jonge Janine, de 'ene' andere vrouw die ook door Diego ten huwelijk gevraagd wordt.

"Die jongen is gewoon ziek" zegt Jerrel Bijlhout, regisseur van de film. "We hebben natuurlijk de omstandigheden overdreven maar de boodschap blijft dat kindermishandeling slecht is. We hebben het verhaal op een komische manier gebracht en blijft de film zijn entertainmentwaarde behouden".

Er zijn afspraken gemaakt om de film af te draaien in Nederland. Het succes in Suriname zal bepalend zijn voor de doorbraak in Nederland. 'Diego' is bestemd voor personen boven de dertien jaar. Met TBL Cinemas is afgesproken dat kinderen de film alleen onder begeleiding mogen zien. Er komt veel geweld en erotiek voor.
Tien procent van de opbrengsten van 'Diego' gaat naar de slachtoffers van kindermishandeling.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May