Latour ingenomen met decoraties en het Militair Project
20 Dec 2012, 02:00
foto
De wegen op het Militair Project te Voorburg, Commewijne, zijn woensdag opgeleverd. (Foto: Raoul Lith)


Minister Lamuré Latour van Defensie is in zijn sas. Nadat ruim 420 militairen werden gedecoreerd toog hij naar het district Commewijne. Het Militair Project te Voorburg kan nu, na tien jaar, de nodige vaart krijgen. De wegen van dit project zijn aangepakt en opgeleverd. De percelen zijn nu weer bereikbaar. Er wonen ruim 350 personen hier en 900 huizen zijn in aanbouw. 41.5 kilometer weg is woensdag opgeleverd en ongeveer 82 kilometer aan trenzen is opgehaald.

De bevelhebber van het Nationaal Leger, Hedwig Gillard en ex-legerleider Glenn Sedney zijn ook gedecoreerd voor 35 jaar trouwe dienst. Latour en Gillard wezen er op dat iemand niet automatisch wordt gedecoreerd. Er vindt een onderzoek plaats voordat de bevordering wordt toegekend. Militairen die over de schreef gaan, komen niet in aanmerking voor een bevordering. Latour bedankte de gedecoreerden voor hun jarenlang trouwe dienst en doorzettingsvermogen.

Huisvesting past in beleid
Latour zei op Commewijne dat ook huisvesting past in het beleid van het ministerie. 32% van de percelen op het Militair Project is toegewezen aan militairen en burgerpersoneel. De rest is gegaan naar ambtenaren van diverse ministeries. De bewindsman zei dat het veel voeten in de aarde heeft gekost voordat de wegen konden worden aangepakt. Omdat de mensen hun percelen niet konden bereiken, is er veel stagnatie geweest in de bouw.

Districtscommisaris Ingrid Karta-Bink en assembleelid Jenny Warsodikromo (Mega Combinatie/NDP) zeiden bijzonder trots te zijn op het project. Bink merkte op dat nieuwe personen in het district komen wonen. Zij hoopt dat de mensen zich zullen inschrijven in het bevolkingsregister van Commewijne. Naast woonhuizen is er ruimte gereserveerd voor diverse andere diensten, het opzetten van bedrijven en er komt ook een begraafplaats. De huidige algemene begraafplaats is overvol. Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken was vol lof over de nieuwe aannemer Caribbean Builders and Construction, die na een openbare aanbesteding het werk gegund heeft gekregen. Het ministerie was niet tevreden over de vorige aannemer die van het project is gehaald. Abrahams zei dat de administratieve afwikkeling hiervan veel tijd in beslag heeft genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May