Cheyenne: “We moeten het samendoen”
18 Dec 2012, 23:00
foto
Kenny B en Cheyenne Doerdjan bij de onthulling van de billboard. (Foto: Raoul Lith)


Een schoon milieu begint in je eigen omgeving. “Ik heb alle bevolkingsgroepen getekend, die ervoor moeten zorgen dat Suriname schoon moet zijn. Niet alleen een groep mensen moet werken, we moeten het samendoen,” zegt Cheyenne Doerdjan. Zij in de categorie 9 tot 11 jaar de eerste prijs gewonnen van de tekenwedstrijd met het thema ‘Houd Suriname schoon.’

Haar tekening staat samen met de andere winnaars op verschillende billboards in Paramaribo en omgeving. Cheyenne zit op de OS Zinniaschool en is bij de onthulling van de billboard geprezen door schoolleider Myra Tjon Affo.

“Houd het erf schoon, houd je kamer schoon. Op school leren wij de kinderen dat er geen propjes in de klas en op het schoolerf moeten liggen,” zegt ze. “Suriname is mijn land, het is ons land, laten we er trots op zijn en het schoonhouden, ” heeft ze de kinderen onderwezen.

Kenny B heeft de onthulling samen gedaan met de winnares. Alle klasgenoten van Cheyenne hebben de winnende tekening op een A3 poster gehad. Cheyenne heeft eerder ook de eerste prijs bij tekenwedstrijden gewonnen. Met haar vorige hoofdprijs, US$ 5000 heeft de school haar toilettengroep vernieuwd.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May