President legt uit dat 'AOV-verhoging' misverstand is
18 Dec 2012, 18:00
foto


President Desi Bouterse legt uit dat hij verkeerd is begrepen op de 'bigisma day' op 4 november te Colakreek. Hij heeft toen niet bedoeld dat de Algemene Oudedags Voorziening (AOV) omhoog zou gaan. Dit zei de president vandaag in Flamboyantpark bij de viering van kerst met seniorenburgers, georganiseerd door het Bureau van de First Lady.

Bouterse zei dat hij op Colakreek het had over de verhoging van de pensioenen van landsdienaren en ambtenarensalarissen. De president deelde mee dat het gaat om een 'grove misverstand'. Hij wees nog erop dat hij de naam van Ronald Hooghart, de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties, nog noemde en zei dat hij niet ter plekke was.

De president merkte op dat de regering direct haar belofte heeft ingelost en de AOV in november 2010 verhoogd heeft van SRD 275 naar SRD 350. Daarna zijn er weer verhogingen geweest tot een bedrag van SRD 525. Bouterse had beloofd dat AOV in deze regeerperiode verhoogd zou worden naar SRD 500. Hij merkte vandaag in Flamboyantpark op dat in februari of maart concrete voorstellen zullen worden gedaan naar de seniorenburgers toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May