RvM keurt vanavond deal Newmont en Iamgold goed
18 Dec 2012, 14:25
foto
President Desi Bouterse in Para. (Foto: René Gompers)


De Raad van Ministers (RvM) zal vanavond de overeenkomst die gesloten is met de multinationals Iamgold en Newmont goedkeuren. President Desi Bouterse heeft dan een bijeenkomst met de RvM. De onderhandelingsteams hebben enige tijd geleden een overeenkomst bereikt met de Canadese Iamgold en de Amerikaanse mijnbouwgigant Newmont.

Bouterse deed deze mededeling vandaag in Para, waar de machines van de cassavefabriek in werking zijn gesteld. De president merkte op dat er goede deals gesloten zijn met de multinationals. Hij gaf geen details prijs. Nadat de RvM de documenten heeft goedgekeurd, zullen deze zo snel mogelijk opgestuurd worden naar de Staatsraad. De RvM zal zich ook buigen over de wijziging van de begrotingen.

Investeren in duurzame sector
Na het advies van de Staatsraad zullen de overeenkomsten worden behandeld in De Nationale Assemblee. Wanneer er goedkeuring gegeven is aan de wetsontwerpen, zullen de overeenkomsten ondertekend worden met Iamgold en Newmont. De Amerikaanse multinational zal ruim 1,2 miljard US dollar investeren in het Merian-gebied in oost-Suriname, terwijl Iamgold in Brokopondo een investering van ongeveer 1,5 miljard zal plegen.

Bouterse benadrukte dat zoveel mogelijk middelen die verdiend zullen worden uit de goudsector, geïnvesteerd zullen worden in de duurzame sector, waarbij landbouw een centrale rol inneemt. Hij zei dat er hard gewerkt is en zaken er heel goed uitzien. Hij merkte op dat wij "een gouden kerst tegemoet mogen zien".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May