Heuvel moest US$ 10.000 terugstorten bij Luchthavenbeheer
18 Dec 2012, 02:15
foto


Edwin Heuvel, lid van de raad van commissarissen (rvc) bij NV Luchthavenbeheer, moest US$ 10.000 terugstorten in de kas van het bedrijf. Hij had het geld ontvangen, zonder dat hiervoor toestemming gegeven was door de bevoegde instanties.

Het kostte minister Falisi Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme veel moeite om de vragen gesteld door Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) te beantwoorden. Aanvankelijk zei Gajadien dat het om US$ 20.000 ging. Heuvel zou werkzaamheden hebben verricht, terwijl hij lid is van de rvc. Zonder dat er toestemming voor was gegeven door de aandeelhoudersvergadering, werd het geld aan hem uitbetaald. Pinas zei dat het om US$ 10.000 gaat. Hij zou het parlement schriftelijk op de hoogte stellen, nadat hij de informatie zwart op wit had. Later zei hij dat het geld is teruggestort.

Gajadien vindt dat er sancties getroffen moeten worden tegen het rvc-lid, dat deel uitmaakt van het hoofdbestuur van de Nationale Democratische Partij. Hij is ook lid van de presidentiële commissie bij Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Ook Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) wees op de verwevenheid van functies. Hij merkte op dat het rvc-lid controle moet uitoefenen, dan kan het niet zo zijn dat hij ook uitvoerende taken verricht. Vicepresident Robert Ameerali zei dat het om een procedurele kwestie gaat. Ook Ronnie Brunswijk, fractieleider A Combinatie, voerde aan dat er geen geld is gestolen, maar dat niet de juiste procedures zijn gevolgd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May