VP geeft indicatie van extra bedragen voor ministeries
18 Dec 2012, 01:20
foto


Vicepresident Robert Ameerali heeft alvast een indicatie gegeven aan De Nationale Assemblee welke ministeries meer geld zullen krijgen voor het komende jaar. De vergadering duurde tot tien voor half elf, waarbij alle ministers en de vicepresident aan het woord zijn gekomen in de tweede ronde.

De regering heeft nog tijd nodig om de nota's van wijzigingen in te dienen bij De Nationale Assemblee. Ameerali gaf alvast een schot voor de boeg. Het ministerie van Handel en Industrie krijgt vermoedelijk nog SRD 500.000 erbij. Landbouw, Veeteelt en Visserij mag nog SRD 38.5 miljoen extra verwachten. Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer zal extra SRD 3.5 miljoen ontvangen, Sociale Zaken en Volkshuisvesting SRD 15 miljoen, Transport, Communicatie en Toerisme SRD 8 miljoen, Volksgezondheid SRD 7.5 miljoen en Regionale Ontwikkeling mag rekenen op ongeveer SRD 24 miljoen.

Ameerali zei dat de assembleeleden nu een beeld hebben waar de nota's van wijzigingen zullen komen. In deze wijzigingen zal worden aangegeven voor welke posten het extra geld zal worden gebruikt. De voorstellen ter wijziging van de begroting is gekomen van assembleeleden.
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons verwacht dat donderdag of vrijdag de derde ronde van de begrotingsbehandeling zal plaatsvinden. Dit is afhankelijk van wanneer de regering zover is om de nota's van wijzigingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May