Elke Surinamer moet water verantwoordelijkheid nemen
17 Dec 2012, 15:30
foto


Met de slagzin ‘Laten wij ook zorgen voor het water van morgen’ is de campagne voor bewustwording over water gestart. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen heeft elke Surinamer opgeroepen zijn verantwoordelijkheid te nemen over water.

Op de jongeren heeft hij een beroep gedaan om geen zwerfvuil te produceren. De bewindsman heeft gewezen op de destrastreuze gevolgen voor de vruchtbare bodem. Over het gebruik van chemicaliën in de landbouwsector en de gevolgen daarvan is ook het een en ander gezegd.

Deze bewustwordingsactiviteiten moeten de waarde en het belang van onze natuurlijke hulpbron water benadrukken. Het startsein is in het district Coronie gegeven. Tegelijkertijd is de Dienst Watervoorziening begonnen met boorwerkzaamheden op Coppename. Een nieuwe waterbron zal moeten zorgen voor gezond drinkwater van Jenny tot Boskamp.

Watersamenwerking
Districtscommissaris Harold Sijlbing van Coronie is ervan overtuigd dat zijn beheersgebied het belangrijkste waterdistrict is van Suriname. “Coronie bestaat voor 90% uit water en kan daarom een belangrijke rol spelen in Suriname op dat gebied.”

United Nations Water en de Unesco hebben 2013 uitgeroepen tot het internationaal jaar van watersamenwerking. Jaarlijks wordt internationale waterdag herdacht op 22 maart. In Suriname zullen de bewustwordingsactiviteiten worden gehouden van 18 tot en met 23 maart 2013. In november is een commissie voor 1 jaar geïnstalleerd onder leiding van Moedio Tirtotaroeno.

Seminars, opstel – en tekenwedstrijden, een kunstexpo en een trimloop maken deel uit van de activiteiten. Er zal dan aandacht worden besteed aan de verschillende functies van water, waaroonder recreatiewater, water voor landbouwdoeleinden, gezond drinkwater, oppervlakte- en bodemwater.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May