Column: De flirt van Obama en Shinawatra
17 Dec 2012, 10:00
foto
President Barack Obama en de Thaise premier YingLuck Shinawatra (Foto: DailyMail)


De foto’s zijn de hele wereld rond gegaan. Obama op bezoek bij de Thaise premier YingLuck Shinawatra. Een mooie naam - in het Sranan: kijk naar het water - voor een mooie, jonge vrouw.
Een knappe zwarte man en een knappe Thaise vrouw. Beide zijn de hoogste politieke leiders van hun land.
Wat gebeurt er als ze elkaar ontmoeten? Er ontstaat aan amusante flirtpartij voor de ogen van de hele wereld. Het is vastgelegd in een serie foto’s die op internet te zien zijn.

De eerste foto toont Obama glimlachend en zijn hand naar beneden. De blik in zijn ogen zegt: “Waw girl, you look good!”.
‘Kijk naar het water’ geeft die flirterige blik terug: “Waw boy, you are handsome”. De lach op hun gezichten is een beetje verleidelijk.

Op de volgende foto loopt Obama van een katheder. Shinawatra loopt voor maar draait zich glimlachend om. En weer die flirterige blik: “Are you having a good time, loverboy?”
En Obama: “Whenever I see you, pretty woman!”

Foto drie gaat Shinawatra in de verleidelijke look. Iets verder van de katheder staat ze met haar hoofd een beetje naar beneden, haar ogen met een verleidelijke blik naar Obama en de erotische glimlach op haar mond. En Obama lijkt de denken: “Ai baya, Shinawatra, nou begin ik het echt warm te krijgen hoor.”

Foto vier zitten ze aan tafel voor het diner. Obama piert zijn witte tanden en kijkt naar haar. En weer geeft Shinawatra hem de verleidelijk look. Haar hoofd is een beetje naar links gedraaid. De mond is vrolijk en de ogen zeggen: “Zeg geen ondeugende dingen hoor.”

En dan krijg je de laatste foto in de serie. De persoon die het gemaakt heeft een foto erachter geplakt van Michelle Obama. Haar ogen zeggen: “Barack, je denkt dat ik geen televisie kijk, no. Wacht totdat je thuis bent, dan ga ik je leren.”

Het is allemaal voor de ogen van de hele wereld te zien. Maar het is eigenlijk onschuldig en leuk. Flirten mag. Het is niet als Bill Clinton en Monica Lewinski. Dat is van een heel andere orde.

Toen Obama de erewacht afnam, leek het even alsof hij de wakaman walk had. Die walk waarbij het lijkt alsof je eventjes hinkt met de ene voet en de andere dan weer goed zet. Het is een fractie van een seconde, maar ik zag het toch.

Ach, de man heeft zijn roots niet vergeten. Dat kan ik in hem waarderen. Shinawatra komt uit een rijke familie. Zij heeft haar roots ook niet vergeten. In de politiek behartigt ze de belangen van haar familie, een rijke ondernemersfamilie.
En Obama, ik ben blij dat hij gekozen is, maar ik ben niet blij hoe hij in het buitenland de belangen van Amerika stelt boven de belangen van de armere volken die strijden tegen de dictaturen die door Amerika gesteund worden.
Maar dat is een ander verhaal.

Sandew Hira
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May