Diepgaand onderzoek gaande incident met CTU-leden
16 Dec 2012, 16:05
foto


De Militaire Politie en de recherche Nieuwe Haven zijn bezig met een onderzoek, waarbij twee leden van de Counter Terrorism Unit (CTU) zaterdagnacht R.K. met de dood zouden hebben bedreigd. Twee agenten van het politiebureau Keizerstraat die op onderzoek uitgingen, werden eveneens onheus behandeld door het tweetal, dat aan het drinken was aan de Waterkant. Een agent moest uitwijken om niet aangereden te worden. Hij heeft een blessure opgelopen aan zijn been.

R.K. zegt aan Starnieuws dat hij samen met een vriend in het verkeer was. Op de kruising Miranda en Lim A Postraat stopte hij voor alle zekerheid om te zien of het veilig was. "Ik had wel voorrang maar rond twee uur in de ochtend kunnen mensen die gedronken hebben deelnemen aan het verkeer. Ik wilde geen risico lopen. Ineens stopte een auto achter ons en toeterde wild. Twee militairen in camouflagepak stapten uit en gingen te keer tegen ons", vertelt R.K. Hij zou hardhandig zijn aangepakt, waarbij de militair twee wapens te voorschijn haalde. De man deelde mee dat hij van CTU is en hem kan neerschieten. Toen mensen naar hen toekwamen, gingen de militairen weer in de auto. Een zou gezegd hebben: "No span, fosi kerst yu o vermist. Dan mi e seni yu leki wan kerstpakket".

Incident Waterkant
De militairen reden naar de Waterkant, waar ze volgens R.K. al eerder aan het drinken waren. "Ik heb de politie van Keizerstraat gebeld en ben achter de mannen aangereden", vertelt R.K. Toen de politie aankwam, zeiden de mannen dat zij van CTU zijn en ze niet onder de politie vallen. R.K. zegt dat de agenten probeerden te voorkomen dat de mannen wegreden. Met de prowagen werd de weg geblokkeerd. De sergeant probeerde in te rijden op een agent, die zich in veiligheid kon brengen, maar zijn been heeft bezeerd.

Om vijf uur in de ochtend werd de politie gebeld voor een aanrijding. Toen bleek dat dezelfde sergeant betrokken was bij de aanrijding. De Militaire Politie werd ingeschakeld. De man werd voorgeleid voor een hulpofficier en mocht daarna naar huis gaan. De recherche is bezig met het verhoren van mensen in deze zaak. Ook de betrokken agenten hebben een verklaring afgelegd. R.K zegt voor zijn leven te vrezen en slaapt niet meer thuis.

Diepgaand onderzoek
De directeur Nationale Veiligheid, overste Melvin Linscheer, zegt aan Starnieuws dat hij contact heeft gehad met de commandant van de CTU. Linscheer deelt mee dat het onderzoek nog gaande is. Hij garandeert een diepgaand onderzoek naar deze zaak en benadrukt dat indien de leden van de CTU zich schuldig gemaakt hebben aan strafbare feiten, zij gestraft zullen worden. Linscheer wil eerst het onderzoeksrapport afwachten voor hij inhoudelijk op de zaak kan ingaan.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zegt aan Starnieuws dat hij kennis genomen heeft van deze zaak. "Ik heb de opdracht aan de recherche gegeven om een objectief onderzoek in te stellen. Wij zullen zo snel mogelijk op basis van het onderzoek verdere stappen met de procureur-generaal bespreken. Vooralsnog is het prematuur om conclusies te trekken en verdere mededelingen te doen. Wij stellen nu een omstandig onderzoek in", zegt Tjin Liep Shie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May