Winnende tekeningen kinderen op billboards
16 Dec 2012, 14:30
foto
Tekening van Christianto Kasijo, winnaar eerste prijs categorie 12-16 jaar.


‘Houd Suriname Schoon’ heeft uit ruim 650 tekeningen, gemaakt door kinderen in de leeftijd van 6-16 jaar, negen winnaars uitgeroepen. De winnende tekeningen komen op billboards in Paramaribo en omgeving. Ook op de schoolterreinen in de districten Paramaribo, Para, Coronie en Wanica staan sinds dit weekend de prachtige werken van de jonge Surinamers. Dit zegt project coördinator Zulile Blinker aan Starnieuws. De officiële onthulling van de billboard vindt maandag plaats op het schoolterrein O.S. Zinnia. De artiest Kenny B. zal voor entertainment zorgen.

De deelnemers waren in drie categorieën, 6-8 jaar, 11-9 jaar en 12-16 jaar verdeeld. Uit elke groep werden er drie winnaars gekozen. Zij moesten tekeningen maken over het thema ‘Houd Suriname Schoon’. Blinker deelt mee dat het doel van dit traject is om de Surinaamse jeugd actief te betrekken bij de voordelen van een schoon en gezond leefmilieu. De winnaars hebben leuke prijzen in ontvangst mogen nemen.

Kleinere formaten
De billboards die in Paramaribo en Commewijne geplaatst zullen worden, zijn 7 bij 3 meters groot. Op diverse drukke wegen zullen er dertien billboards te zien zijn. Op negen schoolterreinen zijn kleinere formaten van 2 bij 1 meter geplaatst. Het gaat om de scholen: O.S. Marowijne II - Otto Huiswoudschool, A.J. Welleschool, O.S. Zinnia, Kleurenorkest, O.S.Munder, Mulo Schotelweg, Sarasvatischool, Mulo Paranam en de Salemschool.

Aan deze wedstrijd hebben alle districten, behalve Nickerie meegedaan. Blinker merkt op dat dit district groot is en het komende jaar aan de beurt zal komen. Blinker deelt mee dat de organisatie zich ervan bewust is dat niet alle jongeren goed kunnen tekenen. In de toekomst, nadat het tekenproject afgesloten wordt, zullen er andere mogelijkheden bekeken worden om andere kinderen in deze leeftijdsgroep te betrekken.
In de leeftijdsklasse van 6-8 jaar zijn Jumensa van Geene, Chenelfa Vyent en Sanilia Winter de winnaars geworden. Cheyenne Doerdjan, Imani Hijmans en Paulo Mingoen zijn winnaars in de leeftijdscategorie9-12 jaar. In groep van 12-16 jaar zijn Christianto Kasijo, Reshmy Ramnarain en Haryono Wongsopawiro met de prijzen ervandoor gegaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May