Santos haalt maar 1 punt uit thuisvoordeel tegen Boma Stars
16 Dec 2012, 02:30

Het is Santos uit Nickerie zaterdag weer niet gelukt om de thuiswedstrijd in winst om te zetten. De tegenstander was de ploeg van Boma Stars. De wedstrijd eindigde 1-1.

Santos had in de eerste helft van de wedstrijd een licht veldoverwicht maar benutte de kansen niet. Boma Stars kreeg ook wat scoringskansen maar de doelman Lucien Martoredjo van Santos was steeds op de juiste plaats.
De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft kwam Santos agressiever terug en dat resulteerde direct in een doelpunt in de 47e minuut van Gaultier Gomes, 1-0. De vreugde in het kamp van Santos was van korte duur, want door concentratieverlies van de achterhoede glipte de speler Mitchel Kisoor door de verdediging en bracht de ploegen op gelijke hoogte, 1-1, in de 48e minuut. Na dit doelpunt nam Boma Stars de wedstrijd geleidelijk over maar door kundig optreden van doelman Martoredjo kon erger worden voorkomen. Santos kreeg in de 85e minuut ook de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen maar de speler Desmond Ost miste de bal. De wedstrijd eindigde 1-1.

Ontevreden
Shailindra Jiawan, coach van Boma Stars zegt naar Nickerie gekomen te zijn om de drie punten te pakken, maar de afronding heeft zijn ploeg parten gespeeld. Hij is ontevreden over het spel dat Boma Stars geleverd heeft. Jiawan vindt dat Santos een goede wedstrijd heeft gespeeld, daar de club de stand op gelijke hoogte wist te houden. Santos bezet namelijk de laatste plaats van de eerste klasse van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Uit zes wedstrijden heeft de ploeg van Santos slechts twee punten.

De playing coach van Santos, Roger Leysner, geeft aan dat Boma Stars beter is. Deze club bezet de derde plaats van de eerste klasse van de SVB. Hij zegt dat Santos toch heeft kunnen voorkomen dat de drie punten uit Nickerie zijn gegaan. Leysner vindt dat Santos harder moet gaan trainen om betere prestaties neer te zetten.