Lackin: Ambassadegebouw Parijs nog niet gekocht
15 Dec 2012, 14:00
foto
Minister Winston Lackin wijst een map met documenten rond het proces tot koop van een ambassadegebouw in Parijs. (Beeld: live streaming DNA)


Het ambassadegebouw in Parijs is nog niet gekocht. Het geld is wel vrijgemaakt door het ministerie van Financiën en is geparkeerd op een speciale rekening. Een vierkante meter kost euro 12.000. Het gaat om een bouwoppervlakte van 650 m2. Dit komt neer op euro 7.8 miljoen.

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zei vrijdag tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee dat mensen dachten dat er gerommeld wordt. Hij had het proces rond de koop bij zich en zei het dossier te zullen overhandigen aan het parlement. "Er is niks aan de hand". Lackin legde uit dat een internationale taxateur in de arm is genomen. Hij heeft advies gevraagd aan Sigmund Proeve, directeur van De Surinaamsche Bank hierover. De bank heeft de taxateur voorgesteld.

Lackin legde uit dat uiteindelijk het ministerie van Financiën het geld overmaakt, wanneer alles rond is. "Dit is de actuele situatie. Er is nog niets gekocht. De koopovereenkomst is nog niet gesloten", betoogde de bewindsman. Hij legde uit dat huur van een pand het land veel duurder komt te staan. Het beleid van de regering is om daar waar Suriname zich permanent wil vestigen over te gaan tot aankoop van onroerend goed.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May