3000 mensen in Brokopondo worden voorzien van water
15 Dec 2012, 01:00
foto
Directeur Rudi Schillevoort en Marlon Oosterling, hoofd van de Dienst Watervoorziening, bekijken de overeenkomsten. (Foto: NH)


In het dorp Kapasikele te Brokopondo zal een waterstation worden gebouwd, terwijl de waterbronnen te Victoria worden gerehabiliteerd. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft vrijdag te Ananistrand in het district de contracten getekend. Districtscommissaris Yvonne Pinas was ingenomen met het bezoek van minister Jim Hok en directeur Rudi Schillevoort. Ruim 3000 personen zullen toegang krijgen tot schoon en veilig drinkwater.

NH heeft met de ingenieursbureaus Ilaco en Sunecon en de aannemers Alki en Superior Contracting een overeenkomst gesloten om ervoor te zorgen dat Brokopondo van kwalitatief goed en gezond drinkwater wordt voorzien. De ingenieursbureaus hebben de bouwtekeningen ontworpen en daarna de plaatselijke aanwijzingen gedaan voor het boren van de bronnen, meldt NH. Het bedrijf Alki heeft de opdracht om een zuiveringsinstallatie in het dorp Kapasikele op te zetten. Vanuit dit station zullen er transport en distributieleidingen getrokken worden naar de dorpen Nieuw Lombe en Moejekreek. Sunecon moet de waterbronnen te Victoria rehabiliteren. Er worden transportbuizen naar Brownsweg aangelegd, waarbij dit gebied en alle dorpen langs de Afobakkaweg van drinkwater voorzien zullen worden.

Minister Hok gaf aan dat met het ondertekenen van de contracten in Brokopondo een aanzet is gegeven om de betrokkenheid en het gevoel van verantwoordelijkheid van de plaatselijke bevolking voor de eigen voorzieningen te vergroten. “Het is de overheid die de voorzieningen voor water brengt, maar het ligt mede aan u hoelang u ervan zult kunnen genieten”, hield Hok zijn gehoor voor. Schillevoort benadrukte dat water kostbaar is. Het kost geld en inspanning om het te produceren. Tijdens deze ondertekening waren ook aanwezig de kapiteins en basja’s van de verschillende dorpen alsook ressortraads- en districtsraadsleden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May