Venetiaan: Buitenlandse kracht CBvS verdient US$ 25.000
14 Dec 2012, 01:00
foto


Assembleelid tevens ex-president Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) onthulde tijdens de begrotingsbehandeling donderdag dat "een buitenlandse kracht US$ 25.000 netto verdient" bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De politicus zei dat er een influx is aan buitenlanders op het kabinet van de president, de vicepresident en de CBvS.

Venetiaan merkte op dat aan de ene kant gesteld wordt dat de soevereiniteit van het land beschermd moet worden, maar buitenlandse deskundigen krijgen alle ruimte om invloed uit te oefenen in de besturing. De buitenlandse deskundige komt net als governor Gillmore Hoefdraad uit de sfeer van het Internationale Monetair Fonds. Venetiaan wil van de minister van Financiën weten hoe het staat met deze functionaris 'meneer K.'. Hij deelde mee dat er voorbereidingen getroffen worden om nog meer buitenlandse krachten te accommoderen.

Venetiaan wilde ook duidelijkheid hebben over een lening die bij de Inter Amerikaanse Ontwikkelingsbank voor US$ 20 miljoen is gesloten voor het ministerie van Financiën. Ook de Centrale Bank is er een lening van US$ 40 miljoen aangegaan. Hij vroeg om een overzicht van de leningen die gesloten zijn en de voorwaarden voor aflossing. Venetiaan wil ook graag een lijst van staatsschulden die betaald zijn sinds het aantreden van deze regering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May