Schoonmaak gerechtsgebouw Boxel begonnen
14 Dec 2012, 06:00
foto
Een militair bezig met het schoonmaken van het terrein van het gerechtsgebouw te Boxel.


De ministeries van Justitie & Politie en Defensie zijn gezamenlijk bezig om het terrein van het gerechtsgebouw te Boxel te ontdoen van wied. Minister Lamuré Latour van Defensie zegt aan Starnieuws dat gedetineerden en militairen op de Marinebasis donderdag zijn begonnen met de schoonmaak van het terrein.

In De Nationale Assemblee stelde Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP), die ook ex-minister van Justitie & Politie is, vragen over de klacht van de president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor dat er geen onderhoud wordt gepleegd. De toestand van de zittingszaal en het complex is van dien aard dat uitgeweken moest worden naar het kantongebouw aan de Frederik Derbystraat. Er is geen onderhoud gepleegd vanaf 11 mei dit jaar. Daarvoor was het ook al merkbaar dat de faciliteiten te wensen overlieten.

Duidelijke afspraken
Santokhi zegt dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt over het beheer en onderhoud van het gebouw. Er was een commissie beveiliging rechterlijke macht en infrastructurele voorzieningen voor de Krijgsraad ingesteld. Van een ex-lid verneemt Starnieuws dat de Marinebasis de meest geschikte locatie was voor het 8 december strafproces. In 2005 heeft Defensie een akkoord bereikt met Justitie & Politie. De afspraak was dat na het 8 decemberproces het gerechtsgebouw weer in de boezem van Defensie zou vallen. Alle kosten van verbouwing tot inrichting alsook logistieke voorzieningen en onderhoud zou voor rekening van Justitie zijn. Dit was al die jaren het geval.

Assembleelid Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) vroeg tijdens een interruptie aan de regering om aan te geven wat het opzetten van het gebouw het land heeft gekost. Hij wil concrete cijfers over het personeel dat ingezet wordt, de infrastructuur en wat het onderhoud kost. Hij verwacht een overzicht van alle kosten die gemaakt zijn in al die jaren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May