Panka wil weten of dr- en rr-leden ook meer geld krijgen
13 Dec 2012, 22:30
foto


De fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, wil van de regering weten of de districtsraads- en ressortraadsleden ook een verhoging van hun vergoeding krijgen. De regering heeft goedgekeurd dat de salarissen van ambtenaren met 10% omhoog gaan, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2012. Aangezien de bezoldiging van assembleeleden en regering gekoppeld zijn aan die van respectievelijk onderdirecteuren en directeuren van departementen, voelen zij dat ook in hun portemonnee.

Panka wil van de regering weten of er ook een koppeling is ergens voor de dr- en rr-leden. Als dat niet zo is, vraagt hij wat de inzichten zijn over deze kwestie. De lagere volksvertegenwoordigers hebben nog niets vernomen over verhoging van hun vergoeding. Een districtsraadslid zegt aan Starnieuws dat er contact is gemaakt met het ministerie van Regionale Ontwikkeling. De leiding daar wist niks over een verhoging voor dr- en rr-leden.

Gevraagd om verhoging
De districtsraadsleden van alle tien districten zijn verenigd in 'Districtsraad Collectief'. Begin dit jaar is een brief gestuurd naar president Desi Bouterse met diverse punten die de volksvertegenwoordigers verbeterd willen zien. Zij hadden gevraagd om hun vergoeding op te trekken naar 30% van de schadeloosstelling die een assembleelid ontvangt.

Districtsraadsleden (dr) hebben president Desi Bouterse gevraagd om hun vergoeding op te trekken. Een dr-lid ontvangt bruto SRD 1227 per maand. De vergoeding van een rr-lid is SRD 888. Assembleeleden krijgen met de 10% verhoging een schadeloosstelling van SRD SRD 15.777.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May