Organisator Gajadien: Dc Bink doet aan afpersing
13 Dec 2012, 01:00
foto
Jairadj Gajadien van Pet’s Promotion


Organisator Jairadj Gajadien van Pet’s Promotion zegt dat districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink van Commewijne aan afpersing doet. Volgens hem heeft de dc hem SRD 12000 aan ‘tyuku’ gevraagd. Nadat hij geweigerd heeft om dit bedrag te betalen, heeft Bink hem geen vergunning verstrekt. De dc ontkent tegenover Starnieuws de beschuldigingen van Gajadien en zegt dat zij zich nooit voor dit soort praktijken leent.

Gajadien had vergunning aangevraagd voor het houden van kermis in Commewijne. Hij vraagt zich af hoe mensen een eed afleggen en toch aan afpersing doen. Intussen heeft hij een raadsman in de arm genomen en wil hij een brief richten aan president Desi Bouterse. Hij zal daarin vragen om Bink te vervangen.

Tyuku of donatie
"Andere mensen organiseren streetparty’s in het district. Zoveel orga’s, maar alleen bij kermis vindt Bink dat de schoolprestaties achteruit gaan. Ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen en wij verplichten niemand om naar de kermis te komen. Het was gangbaar dat ik Bink steeds SRD 2000 gaf, maar SRD 12.000 vind ik absoluut niet kunnen. Zij zoekt nu spijkers op laag water”, stelt Gajadien.

Hij benadrukt dat Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, zoveel van kermis houdt en dat er daar geen heisa van wordt gemaakt. Ook andere dc’s met wie Gajadien werkt, hebben nooit om geld gevraagd, vertelt hij. Volgens hem omzeilt Bink het woordje ‘tyuku’ en gebruikt daarvoor het woord ‘donatie’. De ondernemer benadrukt dat hij de zaak niet hierbij zal laten. Ook geeft hij toe dat hij een bord op het terrein, waar de kermis gehouden zou worden, geplaatst heeft met als opschrift: 'Geen kermis. Dc Bink is zwanger 6 maanden en 7 dagen. Wil tyuku hebben'. Dit bord is verwijderd door de politie.

Goede afspraken
Bink zegt aan Starnieuws dat zij nooit geld heeft ontvangen, maar juist goede gesprekken met de organisator heeft gevoerd. “Ik heb hem uitgelegd dat het district rust moet hebben en dat niet elk weekend een kermis gehouden kan worden. Ook de schoolprestaties van de leerlingen zijn achteruitgegaan. Ik probeer alle mogelijkheden te bekijken en wij hebben toen afgesproken dat slechts in de vakantieperiode kermis gehouden kan worden. Daarnaast mag er een weekend per maand iets georganiseerd worden. Maar, Gajadien vraagt in december, ondanks het gesprek, vergunning voor een maand aan. Dit is buiten alle afspraken in”, legt Bink uit.

De nieuwe stijl dc houdt volgens Bink in dat dc’s niet naar de pijpen van anderen moeten dansen. Zij vindt het niet erg dat ze bespot wordt met zwangerschap, maar dat zij tyuku wil hebben, vindt ze walgelijk. Ze heeft de zaak aan de politie overgedragen en eist publiekelijke verontschuldigingen van Gajadien. Bink merkt op dat Gajadien aangegeven had dat hij een deel van de winsten besteedt aan sociale projecten. “Maar, nooit hebben wij iets hiervan gemerkt. Wij hebben hem toen gevraagd om foto’s te schieten bij de eerstvolgende donatie die hij doet. Zo is het woord donatie gevallen”, deelt Bink mee.
Dc Bink en Gajadien geven beiden aan dat zij de zaak niet hierbij zullen laten.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May